KépKat beépített Lightboxszal

Bejegyezte: Horváth Gyula 2011. szeptember 18.



Egyelőre minden beállítási lehetőség nélkül, szép csendben bekerült a Lightboxos képmegjelenítés a Blogger eszköztárába. Ha nem tudod mi az a Lightbox, akkor röviden csak annyit, amikor a bejegyzésben lévő kis képre kattintva az nem külön fülön jön föl, hanem a lesötétített bejegyzés fölé. Ahogy itt a KépKaton is. Mára ez lett a képmegjelenítés elfogadott módja a weben, mert jó és látványos. A Bloggerre eddig külön kellett beállítani, de pár napja magától is tudja. Egy nagyon egyszerű, gyors megjelenítés és lapozási lehetőség van benne egyelőre. Ez a KépKaton pont meg is felel, ezért átállítottam erre. Az ebben a bejegyzésben levő képeken, meg persze a többin is ki lehet próbálni.


Biztos lesznek majd beállítási lehetőségei, mert a kezdőoldalon például nem mindig jó. Ha nem válik be, akkor a kezdőlapon a KépKaton is kikapcsolom. Néhány magazin sablon pedig megölheti a beépített Lightbox scriptet, ezért azokon alakítani kell. Egyelőre egy bejegyzés összes képét végiglapozza a Lightbox, ezt is lehet, hogy majd állíthatóvá teszik, hogy több galériára lehessen bontani. Az olyan kis képekre, amiknek nincs nagy változata pedig célszerű lenne kikapcsolni. Addig is a most működő verziót lehet itt próbálgatni.

Megjegyzések (2)

  1. pulykakakas szerint:
  2. Kommentelem magamat:
    Változások történtek. Mivel akiknek volt beállítva lightbox, dühöngtek erősen, mert duplán jött fel az effekt, így aztán a beépített csak akkor megy, ha a kép nem linken belül van (ahogy a lightboxnak kell).

    Egyelőre visszatettem a korábbi slimbox2-t, ha majd netán kapcsolható lesz az új módi, akkor azt állítom be.

     
  3. pulykakakas szerint:
  4. Kapcsolható lett, beállítottam.

     

Megjegyzés küldése

Népszerűek