Gmail belépés Kínából

Bejegyezte: Horváth Gyula 2011. január 8.

Úgy tűnik a kínai csibészek vagy megszereztek anno, a Google betörés alkalmával Gmail fiók jelszavakat, vagy most van valami ügyes trükkjük, trójaijuk, amivel megszerzik a jelszavakat és belépnek a Gmail fiókokba. Sajnos páran már találkoztak velük a saját Gmail fiókjukban, a fiók adatait nem törölték, semmit nem állítottak át, csak szétküldtek egy adag spamet. Ha a spamet megkapó ismerős visszajelzése alapján vagy máshogy észreveszed a betörést, akkor azonnali teendő a jelszó változtatás, és a biztonsági kérdés és az arra adandó válasz cseréje. Ezeket a menüből az alábbiak szerint éred el:

Beállítások
Fiókok és importálás
Személyes beállítások
Biztonság
Jelszó megváltoztatása
Módosítsa a jelszó-helyreállítás módját

Utóbbi helyen adható meg a helyreállítási e-mail cím is, ellenőrizd, hogy élő cím legyen. Nagyon ajánlatos - a fontos fiókoknál szinte kötelező - a telefonszám megadása. Ha átírják a jelszavadat és nem tudsz belépni a fiókodba, a helyreállítási e-mail cím és a telefonszám lesz az esélyed a fiók visszaszerzésére. Persze ezeket is módosíthatják, de a telefont macera, mert arra ellenőrző sms-t küld a Google. Meg átírás esetén is nyilván megmarad valamilyen naplóban a régi szám.

Persze mindezeket akkor is tedd meg, ha semmi jele a csibészeknek, és a folyamatos mentésről se feledkezz meg. Ha nemcsak a levelezést használod ezzel a belépéssel, hanem más Google szolgáltatásokat is (Gdocs, naptár) akkor ott is ments rendszeresen.

Időnként érdemes ránézni honnan léptek be a fiókodba. Ezt a levelek alatt, a láblécben lévő
A fiókba való bejelentkezés legutóbbi dátuma: 5 perce erről az IP-címről (......). Részletek
sorban a részletekre kattintva tudod megnézni. Ha itt olyan országot, ip címet, vagy belépési módot látsz, ami nem te voltál, akkor azonnal tedd meg az óvintézkedéseket.

Megjegyzések (3)

  1. Névtelen szerint:
  2. Hello!

    Látom már sikerült bejutniuk hozzám is, jelszócsere megvolt viszont nem találom a biztonsági kérdés cserélését. Ha valaki ebben tudna segíteni köszönöm előre is!

     
  3. Névtelen szerint:
  4. Hello ismét,

    Nagynehezen rábukkantam a menüpontra, 5 éve lehet kb gmail-em de még soha nem volt ilyen gondom. Most mindent cseréltem és letiltottam a pop szolgáltatást is mert a betörések nállam onnan jöttek.

     
  5. Horváth Gyula szerint:
  6. Remélem rendben lesz most már a gmail fiókod!

    A "Jelszó módosítása" alatt van a "Jelszó visszaállítása" menüpont, a biztonsági kérdés módosítása azon az oldalon van legalul. Valóban jól eldugták :-)

     

Megjegyzés küldése

Népszerűek