Lotus Symphony 3

Bejegyezte: Horváth Gyula 2010. november 8.



Miközben javában tart az Oracle tulajdonába került OpenOffice és a Libre Office közti civódás, az IBM szép csendben megjelentette az OpenOffice 3 motorjára épülő Lotus Symphony 3 hivatali programcsomagot. Miben más a Symphony mint az OpenOffice? Nem sok mindenben, de az pont elég, hogy egy sokkal kezesebb és jobban használható programot kapjunk. A legfontosabb dolgok amik a Symphony mellett szólnak:
  • több dokumentum kezelése egy ablakon belül füleken
  • sokkal, áttekinthetőbb eszköztár panelok
  • a formátumfestő jól működik (az OOo-ban mind a mai napig rossz)
  • régi 1.x OOo formátumú dokumentumok hibátlan megnyitása
  • a helyesírás ellenőrzés be- illetve kikapcsolt állapotának megjegyzése
Szóval, ha egy szerethetőbb irodai programcsomagra vágysz, akkor tedd fel a Symphonyt, nem fogsz csalódni benne, érdemes kivárni a telepítést, ami tán még az OOo-nál megszokottnál is lassabb.
Egyetlen idegesítő hülyesége a Symphonynak az óra melletti értesítő ikon, a minden be- és kilépésnél pattogó buborékkal. Ez viszont szerencsére eltűnik, ha a beállításoknál a teljesítményoptimalizálást kikapcsoljuk, amire egyébként sincs semmi szükség egy normális gép esetén.
Jó tudni még, hogy a fájl hozzárendelést a Symphony teljesen a Windowsra bízza, nincs a beállításai között ilyen lehetőség. Az intézőben a Társítás, Alapértelmezett program választása ... menüpontban tudjuk a Symphonyt a dokumentum és táblázat  fájlokhoz (.odt, .ods, .doc, .xls) hozzárendelni.

Megjegyzések (1)

  1. Névtelen szerint:
  2. Sajnos a fájl hozzárendelés csak félig-meddig működik, az első fájlt rendesen megnyitja, de utána egy másikra kattintva nem történik semmi, nem nyitja meg új fülön. Belülről a megnyitás és a Symphony ablakára húzás megy rendesen.

     

Megjegyzés küldése

Népszerűek