Gmail levelek mentése

Bejegyezte: Horváth Gyula 2010. november 12.

A Gmail méltán az egyik legnépszerűbb levelező program. Nem tud mindent, de amit igen, azt gyorsan, kényelmesen és megbízhatóan csinálja. Kisvállalatoknak saját doménnel használva ideális céges levelező rendszer, főleg, hogy 50 felhasználóig teljesen ingyenes.
Érdemes böngészőből használni, de ilyenkor a leveleink csak akkor érhetők el, ha van internet kapcsolatunk. Meg aztán akármennyire is bízunk a Google adattárolásában, csak jó, ha van a leveleinkről egy saját mentésünk is.
Egy jó megoldást maga a Google is kínál, ha bekapcsoljuk (és kapcsoljuk be!) az offline szinkronizálást. Ilyenkor a háttérben folyamatosan a gépünkre is letölti a leveleket, amiket így az internetkapcsolat kimaradásakor is tudunk olvasni. Ez maga egy mentést is jelent, de nem az archiváláshoz legcélszerűbb formában. Archiválásra, mentésre használhatjuk valamelyik asztali levelező programot is, de ezeknek sem az archiválás a fő funkciójuk. Archiválásra legjobb megoldás a MailStoreHome program, ami bár levelezésre is alkalmas, de a fő funkciója a különböző postafiókok tartalmának archiválása. Több fiókot is kezel, és egyetlen kattintással indítható az archiválás, ilyenkor végigolvassa a postafiókunkat és az új, még nem archivált leveleket letölti. Sajnos a Gmail címkézését nem tudja átvenni, ezért azokat ne is jelöljük ki, archiváláshoz elég az Összes levél mappát kiválasztani.
Persze nemcsak a Gmail leveleket lehet vele archiválni, célszerű minden IMAP protokolos levelező rendszer használata esetén mentést készíteni a leveleinkről a saját gépünkre is.

Megjegyzések (2)

  1. csillanas szerint:
  2. Köszi! Nagyon hasznos leírás, lehet használnom is kell hamarosan!

     
  3. Horváth Gyula szerint:
  4. A mentés fokozottan aktuális, meg a biztonsági ellenőrzés is:
    Gmail belépés Kínából

     

Megjegyzés küldése

Népszerűek